soda kart rotax life

nytt koncept för karting - ni kör, vi fixar resten

Att börja med karting är svårt, det krävs stora investeringar och är förstås extra svårt för de som saknar erfarenhet, mekvana, garage och tiden som krävs. Det är lika svårt att få tiden att räcka till även för den erfarna. De som vill börja med karting inser snart att det inte finns tränare eller annan support utan utövarna förväntas göra det mesta själva. Som i all annan motorsport blir det ännu dyrare och mer tidskrävande om man ska vara konkurrenskraftig och sikta på pallplatser.

SODA Karts koncept Rotax Life på Järfälla Gokartbana i Stockholm är lösningen på detta. Vi har 20 st Rotax Max kartar. Vi arrangerar träningar med tränare på måndagar under sommarsäsongen, och race där allt står serverat så förarna endast behöver tänka på att ta med hjälm, handskar och overall. Eftersom alla kartar är identiska är det förarens skicklighet som avgör, det blir inte bättre racing än såhär.

Rotax Life välkomnar förstås även etablerade förare, de som kanske tävlat tidigare och de som bara vill ha kul på banan och tävla.

KARTARNA
Vi har Rotax Max kartar för förare 13-75 år. Dessa kartar har elstart, ca 25-30 hk och toppfart på över 100 km/tim. Kartarna har justerbara pedaler och stolar, i samband med race viktas alla lätta förare upp för att jämna ut. Alla är indentiskt inställda för att förarna ska kunna fokusera på att köra. Föraren bör helst minst vara ca 155 cm lång, är man tex 13 år och 148 cm så är Minikart vara bättre att börja i.

För det yngre förarna har vi kartar även till träningarna och tävling. Dessa mindre tävlingskartar är Mini Raket 95 cc för åldrarna 9-12 år. Dessa kör vi på samma träningar och race som Rotax Life.

KOSTNADER
Tack vare Rotax motorns låga driftkostnad samt att kartarna är standardutrustade så kan vi hålla kostnaden förhållandevis låg om man jämför med att tävla och vara konkurrenskraftig med egen kart på nationella race. Troligen är vårt koncept billigare än att äga och driva en kart själv. Vi har gjort ett exempel på jämförelse mellan att äga och köra Rotax Life, sammanställning finns längre ner på sidan.

TRÄNING
Vi har gruppträning med tränare en dag i veckan, ca två timmar, för de som kör våra kartar. En sådan träning kostar 2000 kr. Bokar man upp sig på en kurs på 5-6 måndagsträningar är paketpriset baserat på 1750 kr/måndag, betalas mot förskottsfaktura. Har man en sponsor så kan fakturan skickas dit som "Gokartevent Racekart".

Vi har begränsat antal platser, de som bokat upp sig på hel kurs har förtur. Vill man träna mer går det förstås att komma på ordinarie klubbträning och hyra kart där, då krävs kartinglicens.
Info och anmälan om våra träningskurser >>

Vi tillhandahåller allt men rekommenderar att man köper egen godkänd utrustning (overall, hjälm, handskar, skor och eventuellt nackskydd och revbensskydd), finns i vår butik på banan eller i webshopen här på sidan.

RACE
När vi kör tävling pågår racet ca 3-5 timmar och innehåller lottning av kartar, träning, 2 st kvalheat samt final. Självklart supportar och mekar vår personal. Ett race kommer kosta ca 5000 kr och inkluderar allt utom krascher.
Info & anmälan till Rotax Life GP >>

Vill man köra hela vårt koncept fullt ut får man gärna fylla i formuläret på denna sida så återkommer vi med mer info.

EASY KART RACE
När vi bjuder in till Easy Kart Race så betyder det att även förare med egen kart kan delta. Detta för att kunna erbjuda de som just köpt egen kart ska kunna vara med och tävla under enkla former.

FRAMTIDEN
Vi hoppas att vi inom kort kommer kunna arrangera dessa race och träningar på fler banor. Finns det efterfrågan så kikar vi även på ett liknande koncept för yngre förare 8-12 år.

Målet är att inom några år köra en serie med stora startfält, fina priser och hög status. Möjligheten att även skaffa egen kart eller hyra kart för att delta i större nationella eller internationella race finns såklart hos SODA Kart.

Vår ambitionen är att det ska vara roligt, utvecklande och lika för alla. Karting ska vara sporten man stannar kvar i.

Informationen om Rotax Life kommer uppdateras.
Kontakta oss för mer information >>
 

Intresseanmälan


jämförelse kostnad karting - att äga och driva själv / rotax life

Här kommer ett litet exempel på vad det kostar att äga och driva en 125 cc-kart en säsong, mellan tummen och pekfingret såklart. Vi har utgått ifrån att man kör ca 1-1,5 tim karting/vecka april-september, tot ca 30 timmar körning. Vi har räknat på att man köpt en bra begagnad Rotax Max-kart med vagn, regndäck m.m. för ca 60 000 kr. Vi har räknat lågt på utgifterna, att man tränar och kör 5-6 st hemmatävlingar.

Vi har inte räknat med att köpa olika sorters bakaxlar, extra fälgar samt hjälp med lite coachning och mekhjälp.

Budget äga själv:
15000 kr - Bränsle (ca 300 liter inkl. olja)
15000 kr - Däck (7 set)
15000 kr - Motor, renovering & underhåll
10000 kr - Slitdelar, drev, kedja, bromsbelägg, div. lager mm.
5000 kr - Startavgifter
5000 kr - Förvaring / transport
25000 - Värdeminskning kart & utrustning
= 90 000 kr totalt


Budget Rotax Life
70 000 kr - Träning 40 st tillfällen (total körtid ca 20-25 tim)
30 000 kr - Rotax Life Race 6 st (total körtid ca 5 tim)
= 100 000 kr totalt

loading...