soda logga stor (kopia) form logga 90 procent höjd (kopia)

SODA hyr ut tävlingskartar för både prova-på, event och race.
Vi driver sedan 2013 Järfälla Hyrkart på Järfälla Kartbana där vi även har vår bas för all kartuthyrning. Vi har under säsong 15 st hyrkartar och minst lika många racekartar för olika åldrar. Vi har även gokartskola under sommaren, då med vanliga hyrkarts.

Vi har kartar för uthyrning i klasserna J60, Junior 125, Senior 125 och KZ2.
Järfälla Hyrkart försöker ha uthyrningen av tävlingskartar öppen minst en dag i veckan under säsongen då man bara kan komma och hyra riktiga tävlingskartar utan föranmälan.
Titta efter de tider där det står "Open Trackday Racekart" i Järfälla Hyrkarts kalender på www.boka.se/hyrkart

Utöver de som bara vill prova på en kväll märker vi ett ökande intresse att kontinuerligt hyra racekart hos oss, just för att bara köra och slippa köpa, meka och transportera. 
Detta koncept kallar vi Easy Karting.

Det går naturligtvis att boka vanliga roliga hyrkartevent med våra hyrkarts.
Läs mer på www.jarfallahyrkart.se

Easy Karting startades 2014 för de som vill köra och tävla flitigt med något roligare än vanlig hyrkart, utan att behöva köpa, transportera och mecka. Helt enkelt Hyrkart Deluxe, perfekt både som start på en karriär i motorsport eller som fartfylld upplevelse.
All uthyrning sköts av SODA:s personal i Järfälla Hyrkarts regi. Våra kartar är en skön kombination av Tony Karts bästa tävlingschassie och med riktiga racedäck blir väghållning och fäste otroligt bra. Bra väghållning behövs dessutom när motorn har tredubbla effekten mot vanliga hyrkarts.
Vi kör med riktiga racekartar, juniorkartar för förare från 10 år och snabbare kartar för de äldre. Vi har kartar i klasserna Junior 60, Rotax Junior, Rotax Max, DD2 och KZ2.

Varje vecka från april till oktober kan man hyra våra snabba kartar.


Kvällsävlingar - Easy Karting Open 
Liksom tidigare år kommer vi självklart arrangera roliga tävlingar. Tanken är att tävling körs en vardagkväll mellan kl 17-20.
Startavgiften på varje tävling är 3000 kr inkl karthyra och all utrustning och då ingår allt utom krascher, åldersgräns 10 år i juniorkart och 13 år för seniorkart. Då vi har ett begränsat antal kartar för uthyrning till dessa race är det först till kvarn.
Vill man köra med egen kart är staravgiften 500 kr, kostnad för eventuell endagslicens tillkommer.

Tävlingarna kommer även vara öppna för förare med egna kartar i klasserna J60, F Mini,  J125 och S125, därför hoppas vi på stora startfält. Vissa tävlingar kommer även DD2 vara med och köra. Tävlingsupplägget blir som en riktig liten kartingtävling, typ Grand Prix och kommer innehålla träning, tidskval, flera kvalheat och finaler. 
Eftersom flertalet är nya i sporten och kanske mest kört vanlig hyrkart före lägger vi stor vikt vid teori samt att alla visar hänsyn så det blir roligt, lärorikt och schyssta race. 
Vår förhoppning är att detta ska vara ett roligare och mer givande sätt att träna än att bara ligga och nöta varv en kväll. 

Tävlingarna sköts av SODA:s personal och arrangeras i samarbete med Järfälla MK och SBF. Man kan tävla med sin kartinglicens eller köpa en endagarslicens på plats. 

Tävlingsdatum Easy Kartings Kvällsrace 2018 kommer under våren.

Varje kvällsrace inleds med anmälan och fri träning startar 17.30. Förarmöte 18.15. och därefter kval & finaler