KÖPA KART

Sedan SODA Kart startades 1996 har vi hjälpt hjälpt hundratals förare att välja rätt kart för sitt kartåkande. Oavsett om du är nybörjare eller proffs rekommenderar vi alltid att man köper nytt eller lätt begagnat. Allt på en gokart slits med tiden, både spänsten i ramrören liksom alla rörliga delar. Underhåll kostar både tid och pengar och en ny kart medför alltid att man kan ägna sig mer åt att köra och slippa felsöka och serva.

Vi säljer chassien och kartar av flera märken till alla kartingklasser. På motorsidan har vi främst Raket, Rotax Max, X30, Rotax DD2 och TM.

Vi är svensk importör av chassien och delar från italienska toppmärket Tony Kart.
OTK (original Tony Kart) har varit ett av världens mest framgångsrika märken i över 30 år. Tack vare fabriksteamet utvecklas chassin och delar hela tiden, men nya modeller kommer aldrig tätare än vartannat år. I Sverige har Tony Kart varit ledande många år, främst i de oväxlade klasserna. 

2021 vann Tony Kart dubbla VM guld med sin nya modell Racer 401 RR. Chassiemodellen som vann dubbla VM guld 2021. Nytt på denna modell är utöver den utvecklade ramen även nya karrosseriet M10 med nya smalare och lättare sidoboxar som testats ut i vindtunnel. Även justerbar bakspoiler är nytt på Racer 401 RR.
Liksom tidigare ingår den extra greppiga ratten HGS, vinklat rattnav, justerbara pedaler, nya infästningen av stolen och justerbart hälstöd.

Chassien levereras med OTK stol, MXJ magnesiumfälgar, nya dekalkitet samt OTK:s alla magnesiumdetaljer såsom framnav, baknav och lagerhållare.

Modellen för juniorklasserna heter Rookie EVS 950.

Mer info på Tony Karts hemsida >>

Under sista åren har SODA Kart testat ut chassien som tillverkas av en av världens största tillverkare inom karting, Righetti Ridolfi. Vi har testat att använda dessa i vår uthyrning och i vårt team och blivit imponerade av den höga kvalitén och de goda egenskaperna på banan. Detta är en mycket prisvärd kart som passar särskilt bra på svenska tävlingar där greppnivån i banan är sämre. Karten har en mängd olika justeringsmöjligheter och kan anpassas till rådande förhållanden och förare.

Righetti Ridolfis chassie Gold Kart är fabrikens racemodell som levereras med vinklat rattnav, magnesiumfälgar, olika framstag och framvagnsbrickor. SODA Kart säljer dessa i både sin egna svarta design eller i fabrikens gulblå färger.

Mer info på Gold Karts hemsida >>

Chassiet Extreme Kart tillverkas också av Righetti Ridolfi och har samma rörram, bromsar osv. Skillnaden är att chassiet levereras med annat karrosseri, annan stol och aluminiumfälgar. En perfekt kart för motion och hobby till ett fantastiskt bra pris.

Se priser i shopen >>

Kontakta oss gärna för mer information >>

Extreme Kart
Extreme Kart
Extreme Kart
Gold Kart KZ
Tony Kart Rookie 950
Gold Kart framvagn
Gold Kart bakvagn
Gold Kart Hurricane Mini