ANMÄLAN ROTAX LIFE GRAND PRIX

MÅndag 11 sep kl 17.30-19.30 (samling 17.00)

  • Anmälan ska vara inne 5 dagar före racet, vid senare efteranmälan tillkommer en extra avgift på 750 kr.

tävlingsinformation

Rotax Life Grand Prix är det perfekta racet om man vill tävla på lika villkor till en rimlig kostnad och med full service. Alla är välkomna att delta oavsett om man är nybörjare eller rutinerad. Tävlingarna ska vara roliga och utvecklande. På banan är det såklart race på allvar men där vi håller hårt på att det ska vara schysst körning, särskilt mot nybörjarna som är med.

Licens kan man lösa på plats om man inte har det och då får man förstås en genomgång av regler innan. Vi rekommenderar att man har kört minst några träningsdagar racekart innan man deltar i ett race.

Tävlingsupplägg:
Vi har 20 st likadana Rotax 125 cc kartar med identiska inställningar. Under hela tävlingen får inga inställningar på karten justeras. Bränsle och regndäck ingår och tillhandahålls av personal vid behov. Egen utrustning bör införskaffas innan då vi inte kan garantera att vi har tillräckligt. Overall, integralhjälm och handskar är krav, revbensskydd rekommenderas.

Tävlingsdagen börjar med anmälan där alla kartar lottats ut och viktas upp. Personal hjälper till min stolplacering, justering av pedaler och ratt samt att karten viktas upp.

Innan tävlingen kör alla träning. Därefter har vi ett förarmöte där vi går igenom tävlingen. Vi kör totalt 3-4 raceheat, oftast två st kvalheat samt förfinal och final.

Direkt efter finalen blir det prisutdelning där bl.a. prischeckar till ett värde av 5 000 kr lottas ut i klass Rotax Life. I skålen vi drar lott ur har vinnaren 25 st lotter, 2:an 20 st lotter, 3:an 15 st lotter, 4:an 10 st lotter, 5:an 5 st lotter, övriga har varsin lott. Alla har därmed chans på priser, vilket förhoppningsvis ger mindre hetsiga race på banan.Vissa tävlingar bjuder vi in andra klasser där man också har möjlighet att delta med egen kart. Se i anmälningsformuläret.Varmt välkomna!

loading...