ANMÄLAN ROTAX LIFE GRAND PRIX

Race söndag 11 juni kl 14.00-17.00


tävlingsinformation

Rotax Life Grand Prix är det perfekta racet om man vill tävla på lika villkor till en rimlig kostnad och med full service. Alla är välkomna att delta oavsett om man är nybörjare eller rutinerad. Tävlingarna ska vara roliga och utvecklande. På banan är det såklart race på allvar men där vi håller hårt på att det ska vara schysst körning, särskilt mot nybörjarna som är med.

Licens kan man lösa på plats om man inte har det och då får man förstås en genomgång av regler innan. Vi rekommenderar att man har kört minst några träningsdagar racekart innan man deltar i ett race.

Tävlingsupplägg:
Vi har 22 st likadana Rotax 125 cc kartar med identiska inställningar. Under hela tävlingen får inga inställningar på karten justeras. Bränsle och regndäck ingår och tillhandahålls av personal vid behov. Egen utrustning bör införskaffas innan då vi inte kan garantera att vi har tillräckligt. Overall, integralhjälm och handskar är krav, revbensskydd rekommenderas.

Tävlingsdagen börjar med anmälan där alla kartar lottas ut. Därefter tar man med sin kart till sin plats i servicetältet där personal hjälper till min stolplacering, justering av pedaler och ratt samt att karten viktas upp.

Innan tävlingen kör alla träning ca 30 minuter. Därefter har vi ett förarmöte där vi går igenom tävlingen. Vi kör totalt fyra raceheat, oftast två st kvalheat samt förfinal och final.

Direkt efter finalen blir det prisutdelning där bl.a. prischeckar till ett värde av 10 000 kr lottas ut i klass Rotax Life. I skålen vi drar lott ur har vinnaren 25 st lotter, 2:an 20 st lotter, 3:an 15 st lotter, 4:an 10 st lotter, 5:an 5 st lotter, övriga har varsin lott. Alla har därmed chans på priser, vilket förhoppningsvis ger mindre hetsiga race på banan.Vissa tävlingar bjuder vi in andra klasser där man också har möjlighet att delta med egen kart. Se i anmälningsformuläret.Varmt välkomna!

loading...