ANMÄLAN TILL EASY KART RACE

INBJUDAN

Våra Easy Kart Race är perfekta tävlingar både om man vill prova på att tävla i karting eller om man som rutinerad vill köra en enkel rolig tävling istället för att nöta träningsvarv. Vi har alltid god och hjälpsam stämning där vi hjälps åt i depån så alla kan slutföra tävlingen. På banan är det såklart race på allvar men där vi håller hårt på att det ska vara schysst körning, särskilt mot nybörjarna som är med.

Man kan köra med sin egen kart eller hyra av oss. Licens kan man lösa på plats om man inte har det och då får man förstås en genomgång av regler innan. I startavgiften ingår all körning under tävlingen dock ej extra träning före, vill man träna innan tillkommer kostnad för det.
Hyra av kart till racet kostar 3000 kr.

Tävlingsledningen kan också på plats bestämma särskilda regler om detta underlättar för de startande (exempelvis start på ett led eller att endast däck får bytas vid regn).

Vi kör enl. KA 1.3.5 Klubbtävling, endagsmedlemskap i Järfälla MK ingår i startavgiften.

Anmälan till racet skall göras senast fem dagar före, efteranmälan i mån av plats mot extra avgift på 300 kr. Startavgift betalas på plats.

Nytt 2022: Vissa tävlingar kör vi även klassen Super Senior 125, samma tekniska regler som i S125 men med lägsta ålder 25 år. Denna klass är främst för våra glada amatörer som vill rejsa mot likasinnade. Vid färre än 6 anmälda kan vi behöva samköra med S125.

Varmt välkomna!


 • (10.00-14.00 Fri träning mot ordinarie träningsavgift).
  14.05 Förarmöte vid utsläpp
  14.15 Kvalheat (lottad startordning, tre heat för varje klass)
  16.15 Finaler
  17.00 Prisutdelning

  Lottad startordning i heaten.
  Vid färre än 8 förare kan klass strykas.

  Startavgift 700 kr


 • Behöver man lösa licens på plats kostar det 150 kr extra.