soda logga stor (kopia) form logga 90 procent höjd (kopia)

EASY KARTING - VÄGEN IN I MOTORSPORT

Många som drömmer om att börja med karting inser ganska snart att det är betydligt svårare än att åka till en gokartbana och köra hyrkart. För att börja med karting behöver man skaffa licens, välja rätt kart och utrustning för en massa pengar. Dessutom krävs att man har utrymme att förvara karten och inte minst kunskap och tid till att serva sin kart.
 

Easy Kart Mini Easy Kart Mini

Easy Karting är en lösning på allt krångel det innebär för nya att börja med karting. Vi hyr ut tävlingskartar för test och träning där all nödvändig utrustning ingår. Vi anordnar även träningskvällar med erfarna tränare där vi bl.a. lär ut spårval, hur karten ska ställas in och servas samt regler och taktik. 

Vi anordnar även Easy Karting-tävlingar på Järfälla Gokartbana för att alla ska få känna på och träna på alla moment en tävling innehåller. När man är redo kan vi ordna så man kan åka med oss ut på större nationella tävlingar och mäta sig mot övriga förare i Sverige.

 

Självklart är kostnaden högre än att köra vanliga hyrkartar men Easy Karting är ofta billigare än att äga och driva en kart själv. Slår man ut alla kostnader för däck, bränsle, slitdelar, motorrenoveringar så är driftkostnaden ca 500 kr per 10 minuter körning.

Att hyra tävlingskart hos oss kostar just 500 kr per 10 min. körning, men då ingår allt skruvande och allt som eventuellt går sönder på karten. Material som går sönder i samband med krascher och avåkningar ingår dock ej.
Dessutom kan man alltid räkna med att få proffesionell hjälp från våra medarbetare som tävlat och arbetat i karting i många år.

Priser:
Körning på Järfälla Gokartbana: 500 kr/10 min
Easy Karting Race Järfälla: 3000 kr (total körtid ca 60 min)
Nationell tävling inkl. transport & tältplats: 7500 kr/dag
(I priserna ingår kart, däck, bränsle, slitdelar, mekning och support)

Kartar:
Cadetti 95 cc (för förare 7-10 år)
Mini 95 cc (för förare 10-14 år)
Rotax 125 cc (för förare 13 år och uppåt)

 

Easy Kart 125 cc Easy Kart 125 cc

Så snart man vill och känner sig redo att köpa en egen kart så hjälper vi förstås gärna till med det. Vi är återförsäljare för italienska märket Tony Kart och vi lagerför all nödvändig utrustning. Vi har även testat fram ett prisvärt alternativ som heter just SODA Easy Kart.

Vår butik är igång året runt och uthyrningen april-oktober.Se film nedan från ett av våra Easy Karting Race på Järfälla Gokartbana.

Önskas mer information?
Kontakta oss idag.